MLB 2022 - Szezonbeharangozó I. rész

A lockout miatt egészen március végéig várni kellett, hogy teljes képet kaphassunk az erőviszonyokról, de most itt az ideje hogy megnézzük, mely csapatoktól mi várható a 2022-es idényben.

Az MLB esetében nem vagyok a Power Rankings, azaz a heti erősorrend felállításának a híve, mivel a szezon előtti esélyek latolgatása után május végéig sok értelme nincs rangsort állítani, hiszen még akkor is hátra van 4 hónap az alapszakaszból. Hányszor láttuk már, hogy egy csapat mindössze egy hónap alatt is képes összeomlani és lemaradni a rájátszásról, így annyira sokat nem számít, hogy május közepén 25 vagy csak 20 győzelme van valakinek.

Ráadásul hetente listát állítani azért sem fontos szerintem, mivel a tárgyhéten lejátszott 6 vagy 7 mérkőzés az alapszakasz 162 meccséből csak egy nagyon kicsi szelet, így május vége után, szeptember elejéig talán csak havi erősorrendeknek lenne igazán értelme.

correa_twins.jpg

Viszont a lockout nem hagyott túl sok időt arra, hogy rendes, minden csapatra részletesebben kiterjedő szezonbeharangozókat állítsak össze, így a Power Rankings formátuma most pont kapóra fog jönni ahhoz, hogy én is meghatározzam a magam kis erősorrendjét.

A konkrét helyezésekhez képest azonban inkább arra érdemes figyelni, hogy egyes csapat melyik „kalapba” tartozik, azaz épp újjáépítenek-e, a kibővített rájátszásra áhítozó együttesről van-e szó, akár csoportgyőzelemre is esélyes gárdáról beszélünk, vagy World Series várományosként kezdik meg a 2022-es idényt.

A kilátásoktól függetlenül azért mindegyik csapatról igyekszem legalább pár mondatot írni.

 

30. Baltimore Orioles

Fontosabb érkezők: SP Jordan Lyles (1 év, 7 millió $); C Robinson Chirinos (1 év, 900 ezer $); 2B Rougned Odor (1 év, ligaminimum)

Az Orioles holtszezonjában semmi meglepő nem volt, az évek óta újjáépítésen áteső együttes csak néhány, karrierje csúcsán már túljutott veteránt igazolt. Idén is nagy esély van rá, hogy az övék lesz a legrosszabb győzelem-vereség mutató, de amint Adley Rutschman, a liga legígéretesebb tehetségének tartott catcher megérkezik az MLB-be, új időszámítás veszi kezdetét a csapatnál. A szurkolóknak még azután is várni kell majd 2-3 évet, mire előrébb lép a csapat, ráadásul a divíziójuk is gyilkos, de addigra a nagy reménységnek tartott dobóik (D.L. Hall, Grayson Rodriguez) bemutatkozhatnak a nagyok között, és a mostani – már nem is annyira - fiatalokról (Keegan Akin, Bruce Zimmermann, Dean Kremer) is kiderül, hogy elegek-e a nagy ligához.

 

29. Pittsburgh Pirates

Fontosabb érkezők: SP José Quintana (1 év, 2 millió $); C Roberto Perez (1 év, 5 millió $); RP Heath Hembree (1 év, 2.125 millió $); 1B Dan Vogelbach (1 év, 1 millió $)

Szinte semmiben nem különbözött az Orioles-tól a Kalózok átigazolási szezonja, akik a szintén 1 évre érkező veteránok mellett megtartották 1B Yoshi Tsutsugo-t (1 év, 4 millió $) is, de azzal már az O’s előtt járnak, hogy legnagyobb reménységük, Ke’Bryan Hayes alapembere a nagycsapatnak. A rotációjukban viszont még annyi biztos pont sincs, mint a Baltimore-nál, így nekik is a 100 vereség elkerülése lesz az idei céljuk. Bryan Reynolds személyében egy értékes cserealappal is rendelkeznek, így a nyár folyamán érdemes lesz majd a Pirates-szel kapcsolatos hírekre figyelni.

bryan_reynolds.jpg

 

28. Arizona Diamondbacks

Fontosabb érkezők: RP Mark Melancon (2 év, 14 millió $); RP Ian Kennedy (1 év, 4.75 millió $); SP Zach Davies (1 év, 1.75 millió $)

A sivatagban idén is inkább a játékoskeret befoltozására szavaztak, minthogy teljesen újjáépítsék a brigádot, de mire lesz elég a cseredobók közé hozott erősítés? Mert a keret többi részét a tavaly leszerepelt játékosok alkotják, bár valószínűleg idén nem döntenek rekordot vendégként zsinórban elszenvedett vereségekben. A rotáció, ha egészséges, nem néz ki rosszul, az ide érkezett Davies 5. vagy 6. kezdődobónak jó választás, de az ütősorban nagy javulásokra lenne szükség, hogyha el akarnak mozdulni a divízió utolsó helyéről. A vezetőség mindenesetre bízik a mostani keretben, Ketel Marte (5 év, 76 millió $) és Merrill Kelly (2 év, 18 millió $) is többéves szerződéshosszabbítást írt alá a lockout feloldása óta.

 

27. Oakland Athletics

Fontosabb érkezők: C Stephen Vogt (1 év, 850 ezer $); 2B Jed Lowrie (1 év, 850 ezer $); Brent Honeywell Jr. (csere keretében a Tampa Bay Rays-ből)

Az már a holtszezon kezdetekor világos volt, hogy az A’s meg fog válni legnagyobb nevű (és legtöbbet kereső) játékosaitól, és az új edzőnek, Mark Kotsay-nek igen nehéz dolga lesz az előttünk álló idényben, ám a lockout miatt kitolódott a játékoskeret lebontása. A liga-szakszervezet kiegyezést követően azonban a vezetőség 4 nap alatt hazavágta a csapatot: előbb a kezdődobó Chris Bassitt (új csapata: New York Mets), majd 1B Matt Olson (Atlanta Braves), végül 3B Matt Chapman (Toronto Blue Jays) távozott csere keretében, de végül is ne legyenek negatívak az Oakland-i szurkolók, mert Sean Manea és Frankie Montas – egyelőre – még maradtak*.

sean_manea.jpgDe meddig? Az előbb említett két kezdődobó és a closer Lou Trivino valószínűleg már nyáron új csapatban találják majd magukat, és ha addig valahogy tartani is tudja magát az Athletics, az év végére nekik is meg lehet legalább 90 vereség. A Rays-ből behúzott Honeywell sajnos ismét sérült, akárcsak egy másik starter, James Kaprielian, de a játékoscserékben megszerezett ígéretes dobók egy része (Gunnar Hoglund, Ryan Cusick, Joey Estes) is még messze van a show-tól, bár Adam Oller-t és J.T. Ginn-t már idén láthatjuk majd a nagyok között.

Akárcsak C Shea Langeliers-t, aki a Braves-ből érkezett és egyből az Athletics 2. legígéretesebb fiatalja lett, de míg ő valószínűleg kisligában, úgy társa, CF Christian Pache egyből az MLB-ben indíthatja az évet. Talán csak utóbbi, valamint C Sean Murphy mutathat majd valami érdekeset a karrierjük vége felé járó veteránokkal szépen ellátott ütősorban, meg majd Ramón Laureano, ha visszatért 80 meccses eltiltásából.

Ami viszont biztos, hogy a csapat szurkolói számára nem ismeretlen ez a helyzet, ők már sokadjára ülnek fel a hullámvasút lefelé tartó járatára, hogy pár év múlva ismét felfele ívelő csapat szimpatizánsaiként emelkedjenek elő a sötétségből. És addigra már új stadionba is költözhet az együttes, legyen az a vízparti új létesítmény, vagy egy, Las Vegasban felhúzott pálya.

* A cikk megírása után jött a hír, hogy Sean Manea-t a San Diego Padres-be cserélték.

 

26. Cincinnati Reds

Fontosabb érkezők: OF Tommy Pham (1 év, 7.5 millió $); 2B Donovan Solano (1 év, 4.5 millió $);RP Hunter Strickland (1 év, 1.825 millió $); SP Mike Minor (csere keretében); OF Jake Fraley (csere keretében); INF Colin Moran (1 év, 1 millió $)

A Reds szintén hamar a tudtunkra adta, hogy az idei céljuk a fizetési keret csökkentése és legalább annyi játékostól megszabadultak, ahány érkezett. Nick Castellanos kilépett a szerződéséből, Tucker Barnhart-ot, Sonny Gray-t, Eugenio Suárez-t, Jesse Winker-t és Amir Garrett-et elcserélték, Wade Miley-t pedig kirakták a csapatból, annak ellenére, hogy jó teljesítményt nyújtott, csak hát évi 10 millió dollárt keresett.

Az érkezők között vannak tapasztalt játékosok, valamint a tavalyi év újonca, Jonathan India, a kiváló számokat produkáló Joey Votto, vagy első számú dobójuk, Luis Castillo maradt, ám míg tavaly majdnem végig rájátszás pozícióért küzdöttek, idén nagyon úgy néz ki, hogy a kibővített playoff közelébe sem fognak szagolni.

Hogy mégis az Athletics elé rangsoroltam őket, az annak köszönhető, hogy a rotációjukban még Castillo régóta esedékes cseréje ellenére is van kakaó, pláne, hogy már az első naptól kezdve a keretben lesz legnagyobb tehetségük, a 100 mérföldes gyorslabdákat egymás után pumpálni képes Hunter Greene és másik kiváló fiataljuk, a balkezes dobó Nick Lodolo sincs messze az MLB-től. Ha ők ketten megcsillantják tudásukat, legalább heti két nap érdemes lesz kimenni a Great American Ball Park-ba.

 

25. Colorado Rockies

Fontosabb érkezők: OF Kris Bryant (7 év, 182 millió $); OF Randal Grichuk (csere keretében); RP Alex Colomé (1 év, 4.1 millió $); SS José Iglesias (1 év, 5 millió $); SP Chad Kuhl (1 év, 3 millió dollár)

Mivel 99,9 százalékban biztosra vehető volt, hogy Trevor Story nem marad Denverben, az újjáépíteni sosem akaró Rockies eleinte arra koncentrált, hogy a keret többi, fontos tagját a csapatnál tartsa. Még novemberben szerződést hosszabbítottak SP Antonio Senzatela-val (5 év, 50.5 millió $), C Elias Diaz-zal (3 év, 14.5 millió $), valamint megtartották 1B CJ Cron-t (2 év, 14.5 millió $), de ezeken kívül nagyobb dobást nem vártak a gárdától, leginkább csak néhány veterán egyéves szerződtetésére lehetett számítani.

A tulajdonos, Dick Monfort azonban olyan szeszélyes, mint az április, mert miután sem Nolan Arenado, sem Trevor Story nem volt elég jó, Kris Bryant-ben látta meg a csapat arcát és jóváhagyott egy 7 évre szóló, 182 millió dolláros gigaszerződést. Ami előtt tulajdonképpen meg kellene emelnünk a kalapunkat, hiszen máskor meg azért sírunk, hogy a csapatok nagyobbik része nem hajlandó pénzt költeni, de a Rockies valahogy mindig a legrosszabb ütemben képes ezeket a nagy szerződéseket kiosztani. Mert nem egy Kris Bryant-nyire vannak a sikertől és a rotációba idén sem invesztáltak túl sokat, így Bryant ide vagy oda, a pozitív év végi mérleg már meglepetésszámba menne.

Viszont KB-nek lesz egy hű fegyverhordozója, mivel a tavaly kiváló szezont hozó Ryan McMahon egy 6 éves, 70 millió dolláros szerződéshosszabbítási ajánlat aljára kanyarította oda a nevét. Vagy az is lehet, hogy jövőre őt is elcserélik. Attól függ, Monfort épp milyen lábbal kel fel.

 

24. Washington Nationals

Fontosabb érkezők: DH Nelson Cruz (1 év, 15 millió $); 2B César Hernandez (1 év, 4 millió $); RP Sean Doolittle (1 év, 1.5 millió $); RP Steve Cishek (1 év, 1.75 millió $)

A fővárosiak már 2021 nyarán kihúzták a dugót és elcserélték Max Scherzer-t, Trea Turner-t és Kyle Schwarber-t, azaz meglengették a fehér zászlót és az idei szezon az új csapat alapjainak lerakásáról szól majd. Még annak ellenére is, hogy az univerzális DH szabály bevezetését kihasználva az ütősorba hozták Nelson Cruz-t, amely azt is jelenti, hogy Juan Soto-t nem sétáltathatják az ellenfelek minden alkalommal, de ez a lineup még így is igen karcsú.

A fókusz viszont amúgy is C Keibert Ruiz és SP Josiah Gray fejlődésén lesz, és ha Stephen Strasburg huzamosabb ideig egészséges tud maradni, pár csapatnak okozhatnak kellemetlen perceket, de a rájátszásért folyó versenybe aligha fognak beleszólni.

 

23. Cleveland Guardians

Fontosabb érkezők: RP Bryan Shaw (1 év, 3 millió $); C Luke Maile (1 év, 900 ezer $)

Az új névvel túl sok minden nem változott: a Guardians vezetősége alig költött valamit a csapat megerősítésére, így az idei évben is a szokásos felállás várható. A Shane Bieber vezette kiváló rotáció akár sokáig a playoff küzdelemben tarthatja a csapatot, ám az ütősor az egyik leggyengébb a ligában, így vérmes reményeik nem nagyon lehetnek.

 

22. Chicago Cubs

Fontosabb érkezők: SP Marcus Stroman (3 év, 71 millió $); OF Seiya Suzuki (5 év, 85 millió $); SP Wade Miley (waiver listáról); C Yan Gomes (2 év, 13 millió $); SS Andrelton Simmons (1 év, 4 millió $); SP Drew Smyly (1 év, 4.25 millió $); RP Mychal Givens (1 év, 5 millió $); Jonathan Villar (1 év, 6 millió $); Clint Frazier (1 év, 1.5 millió $)

A Mackók is komoly leépítésen mentek keresztül tavaly nyáron, ám úgy tűnik, ezúttal nem terveznek hosszú újjáépítést és rengeteg új szerződést osztottak ki, hogy kompetitívvé varázsolják a csapatot. Megszerezték a Japánban remek statisztikákat produkáló Suzuki-t, aki a szakértők szerint simán hozzászokhat majd az MLB színvonalához, valamint érkezett Stroman és Miley, akik nagy erősítést jelentenek a rotációnak, továbbá igazoltak pár embert a bullpen-be is, köztük a régóta jó teljesítményt hozó Givens-t.

Ha a mérleg nyelve pozitív irányba dől, a csapat hamar összeáll és sokan legjobbjukat tudják adni, a több győzelem, mint vereség sem teljesen elképzelhetetlen az idény végén, ám az is benne van a pakliban, hogy nyáron elcserélik a kezdő catcher Willson Contreras-t, valamint több, egy évre szerződtetett veteránnak is búcsút intenek, hogy a farmcsapatokba frissítés érkezzen.

 

21. Texas Rangers

Fontosabb érkezők: SS Corey Seager (10 év, 325 millió $); 2B Marcus Semien (7 év, 175 millió $); SP Jon Gray (4 év, 56 millió $); C Mitch Garver (csere keretében); SP Martín Pérez (1 év, 4 millió $); OF Kole Calhoun (1 év, 5.2 millió $); INF Brad Miller (2 év, 10 millió $); RP Garrett Richards (1 év, 4.5 millió $)

A texasiak még a lockout bejelentése előtt megnyerték a holtszezont, hiszen a piacon elérhető 5 legjobb shortstop közül kettőt is behúztak (Seager, Semien), akikre fél milliárd dollárt tapsoltak el, valamint Jon Gray megszerzésével a rotációba is hoztak erősítést. Aztán a leállás alatt volt ideje mindenkinek tüzetesebben megnézni a Rangers keretét, és rájöhettünk, hogy a bombaigazolások ellenére igencsak lyukas ez a roster.

seager_rangers.jpgAz tény, hogy a Seager-Semien-Adolis Garcia trió sok dobó életét fogja megkeseríteni, de melléjük talán csak Garver és Nathaniel Lowe lesz képes olykor-olykor felnőni, miközben a rotáció leginkább csak gyenge közepesnek mondható, amivel az idei American League-ben nem sok sót lehet megenni. Gray Denverből kikerülve fellélegezhet, de a Rangers stadionja sem épp a legdobóbarátabb, és a megerősödő lineup magával húzhatja a kezdőötöst (lásd 2021-es Boston Red Sox), de ahhoz, hogy ebből rájátszás legyen, a sok fiatalnak ugrásszerű fejlődésen kellene keresztülmenni. Dane Dunning, Taylor Hearn, Glenn Otto, Kolby Allard, vagy A.J. Alexy is mutatott már remek dolgokat, de ahhoz, hogy a Rangers valódi sikereket tudjon elérni, többüknek is egész évben fenn kell majd tartani a jó formát.

És talán erre még idén nem alkalmasak, de az biztos, hogy a Rangers vezetősége jelezte, hogy a közeljövőben komoly sikereket akarnak elérni.

 

20. Kansas City Royals

Fontosabb érkezők: SP Zack Greinke (1 év, 13 millió $), RP Amir Garrett (csere keretében)

A Royals-nál azt várják a szurkolók és a csapatvezetés, hogy a fiatalok beérjenek, és míg a rotáció tagjainak szenvedését már tavaly végigkísérhettük, az ütősor nehéztüzérsége még csak most érkezik majd az MLB-be. Bobby Witt Jr. már a nyitónaptól kezdve a nagyok között szerepelhet, de nincs messze Nick Pratto és MJ Melendez bemutatkozása sem. Utóbbi a tavalyi idényben vágott 41 hazafutásával vezette a kisligákat, de Pratto és Witt Jr. sem maradt el tőle túl sokkal a 36, illetve 33 home run-jával. Ha hozzávesszük, hogy a kezdő catcher Salvador Perez 48 bombával végzett az MLB-ben, dörzsölhetjük a tenyerünket majd, ha összeáll ez a négyes.

De a 2022-es szezonban az is sokat javíthat a Royals ütőstatisztikáin, ha legérdekesebb játékosuk, Adalberto Mondesi idén végre egészséges tud lenni, és a tavalyi 35 helyett 135 mérkőzésen lép majd pályára. Ha esetleg Greinke tapasztalata pozitív hatással lesz a kezdőötös fiataljaira, biztató kis csapat állhat össze Kansas Cityben.

 

19. Miami Marlins

Fontosabb érkezők: OF Jorge Soler (3 év, 36 millió $); OF Avisail Garcia (4 év, 53 millió $); C Jacob Stallings (csere keretében); INF Joey Wendle (csere keretében)

A Marlins szezon előtti kilátásairól ugyanazt lehet elmondani, mint tavaly: a liga egyik legígéretesebb rotációját egy átlag alatti ütősor egészíti ki, és hiába hoztak a téli átigazolási szezonban utóbbi erősítésére három jó ütőjátékost, valahogy még mindig nem tűnik az igazinak ez a lineup – pláne, ha megnézzük a divízióellenfelek játékoskereteit.

De ettől függetlenül jó irányba halad a csapat, és hiába a CEO Derek Jeter azzal indokolt távozása, hogy a tulajdonos nem hajlandó elég pénzt beletenni, a holtszezonban csak elköltöttek több, mint 120 millió dollárt (Soler + Garcia szerződtetése és Sandy Alcantara kontraktusának meghosszabbítása 5 évre, 56 millió dollárért). Még ha ugrásszerű javulás és playoff nem is várható, lehet, hogy tényleg csak egy sztárjátékos leigazolására vannak a floridaiak attól, hogy komolyan kelljen velük számolni. Azt a sztárt pedig akár csere keretében is megszerezhetik, dobókkal ugyanis annyira jól el vannak látva, hogy sorba állhatnak értük a kérők, ha valamelyiküket elérhetővé teszik.

 

18. Detroit Tigers

Fontosabb érkezők: SS Javier Báez (6 év, 140 millió $); SP Eduardo Rodriguez (5 év, 77 millió $); C Tucker Barnhart (csere keretében); SP Michael Pineda (1 év, 5.5 millió $); RP Andrew Chafin (2 év, 13 millió $)

A Tigrisek meglepetésre 77 győzelmet gyűjtöttek a tavalyi szezonban és szurkolóik joggal mondhatják: „A jövő elkezdődött”. Fiatal dobóhármasuk, Casey Mize, Tarik Skubal és Matt Manning is megállta a helyét a nagyok között, a télen pedig érkezett hozzájuk két tapasztalt veterán Pineda és E-Rod személyében. De a probléma amúgy sem annyira a rotációval, mint inkább az ütősorral volt, így hát lecsaptak az elérhető egyik legjobb shortstop-ra, Javy Báez-re, aki, ha jó formába lendül, sok-sok hazafutással örvendeztetheti meg a szurkolókat, ellenkező esetben a nézők fejüket fogva számolhatják a strikeout-jait.

De óriási szerződése ellenére 2022 mégsem Báez-ről fog szólni Detroitban, mivel a vezetőség bejelentette, hogy a 2020-as draft első választása, Spencer Torkelson már a nyitónaptól kezdve a keretben lesz. Tőle nagyon sokat vár a közvélemény, és bár a nyomás óriási rajta, a szakértők egyöntetűen állítják, hogy korszakos ütőjátékos válhat belőle. A csapat szerencsétlenségére a másik nagy tehetségük, CF Riley Greene megsérült a tavaszi edzőtáborban, így ő majd csak később csatlakozhat a csapathoz.

A hurrá hangulat ellenére azért nem minden rózsás a csapatnál, ez az ütősor még mindig messze van az ijesztőtől, de a Tigers tavaly is erőn felül teljesített, most pedig Tork-kal és Báez-zel kiegészülve riogatják majd az ellenfelek dobóit. Ebből kifolyólag az sem lenne annyira meglepő, ha elcsípnék a kibővített rájátszás utolsó helyét, de arra is meg van minden esély, hogy még egy évet várniuk kell az áttörésre.

 

17. Minnesota Twins

Fontosabb érkezők: SS Carlos Correa (3 év, 105.3 millió $); SP Sonny Gray (csere keretében); SP Dylan Bundy (1 év, 5 millió $); SP Chris Archer (1 év, 3.5 millió $); 3B Gio Urshela (csere keretében); C Gary Sánchez (csere keretében); RP Joe Smith (1 év, 2.5 millió $)

A Twins-nél nem vicceltek a tél folyamán és úgy néz ki, a tavalyi katasztrofális produkciót hamar ki akarják javítani. Az egyetlen probléma ezzel az, hogy az előző idény során megváltak egyik legjobb kezdődobójuktól, José Berríos-tól, valamint Kenta Maeda súlyos könyöksérülést szenvedett, így komoly erősítésekre volt szükség csak hogy egálban legyenek.

Ám mégis, Carlos Correa megszerzése, valamint Byron Buxton szerződéshosszabbítása (7 év, 100 millió $) egyértelmű jele annak, hogy a rájátszásra hajtanak, amelyhez a tűzerő meg is van az ütősorban (pláne ha Gary Sánchez, vagy Max Kepler összekapja magát), de a dobóoldal egyelőre elég soványnak néz ki.

A cseredobók közé nem érkezett erősítés, a kezdőötösben pedig az igen gyenge teljesítményt nyújtó Bundy-ra és Archer-re is nagy szerep hárulhat, amely nem jelent túl jót. Ha a tavaly bemutatkozott fiatalok (Bailey Ober, Joe Ryan, Griffin Jax) fel tudnak nőni Gray mellé, akkor máris napsütésesebbek a kilátások, de erre alapozni azért elég nagy lutri. De Correa leigazolása, valamint a tény, hogy egy év után kiléphet a szerződéséből, mégis arra sarkallja a csapatot, hogy az utolsó pillanatig küzdjenek a rájátszásért.

 

16. Los Angeles Angels

Fontosabb érkezők: SP Noah Syndergaard (1 év, 21 millió $); RP Aaron Loup (2 év, 17 millió $); RP Michael Lorenzen (1 év, 6.75 milló $); RP Archie Bradley (1 év, 3.75 millió $); RP Ryan Tepera (2 év, 14 millió $)

Az Angels-nél kicsit hasonló a helyzet, mint a Twins-nél, hiszen amíg Mike Trout, Anthony Rendon és Shohei Ohtani a keretben van, mindig számolni kell velük, de évek óta hiába reménykednek a rájátszásba jutásban, főleg a dobóik csúnya leszereplése miatt. A mostani holtszezonban viszont végre erre a csapatrészre koncentrált a vezetőség, és bár a rotációba csak a hosszúra nyúlt sérülésből visszatérő Syndergaard érkezett, a csereszekciót rendesen megerősítették, az új arcok mellett megtartották a closer Raisel Iglesias-t is (4 év, 58 millió $).

Ahhoz, hogy playoff-ról beszélhessenek Anaheim-ben, Ohtani-nak megint klasszis teljesítményt kell nyújtani a labda mindkét oldalán, Trout-tól ismét MVP-szezonra lesz szükség, a fiatal outfielder-eknek előre kell lépniük, Rendon-nak egészségesnek kell maradnia és Syndergaard-tól is a régi, Thor-féle produkcióra lesz szükség. Szerencséjükre ez mind benne van a pakliban, de 1-2 sérülés ismét keresztbe tehet a vérmes reményeknek. Ahogy az 2014 óta valahogy mindig megtörténik, ekkor jutott ugyanis utoljára rájátszásba az Angels.

shohei_ohtani_1.jpg

 

15. St. Louis Cardinals

Fontosabb érkezők: SP Steven Matz (4 év, 44 millió $); 1B Albert Pujols (1 év, 2.5 millió $); RP Nick Wittgren (1 év, 1.2 millió $); OF Corey Dickerson (1 év, 5 millió $)

A csapat a tavalyi szezon felét átaludta, majd egy őrült hajrával végül megkaparintották az utolsó rájátszást jelentő pozíciót. Az év során betekintést nyújtottak legjobbjukba és legrosszabbjukba is, a holtszezonban pedig óriási erősítést nem hajtottak végre.

Mike Shildt edzőt kirúgták, helyét Oliver Marmol vette át, aki kapott egy új kezdődobót Matz személyében, aki stabilizálhatja a rotáció közepét, valamint érkezett pár kiegészítő ember is, főleg a bullpen-be. A legnagyobb sztori viszont a visszatérő legenda, Pujols és jóbarátja, Yadi Molina utolsó szezonja lesz, akik Adam Wainwright-tal kiegészülve megérdemelnék, hogy playoff szerepléssel búcsúzzanak a Cardinals-tól. A sérülések viszont már most sújtják a csapatot, két fontos dobójuk (Jack Flaherty, Alex Reyes) sem áll majd Marmol rendelkezésére a kezdésnél, míg Andrew Miller visszavonult.

Ha egy kicsit is lassan kezdik az alapszakaszt, hátrányba kerülhetnek a többiekkel szemben, de maximum kisujjból kiráznak majd egy hosszú győzelmi sorozatot……

 

(A képek forrása: theathletic.com, sportingnews.com, coveringthecorner.com, latimes.com, forbes.com)

Strikeout

MLB hírek, érdekességek. Baseball történelem. Popkultúra és baseball. Statisztikák. Jenkik Háza x New York Yankees Hungary Podcast.

Friss topikok

Címkék

Aaron Boone (2) Aaron Judge (6) Abbott és Costello (1) Adam Yauch (1) Adley Rutschman (1) Albert Pujols (3) ALCS (6) ALDS (5) Alex Rodriguez (2) All-Star Game (1) American Family Field (2) American League (2) Angel Stadium (3) Arizona Diamondbacks (12) Arte Moreno (2) Atlanta Braves (14) At Bat (4) Austin Riley (1) Babe Ruth (14) Baltimore Orioles (11) Barry Bonds (2) Beastie Boys (1) bemutatkozás (1) Bill Buckner (1) Blake Snell (2) Boston Red Sox (33) Bronx is burning (2) Brooklyn Dodgers (2) Brooklyn Nets (1) Bryce Harper (2) bunteto.com (1) Busch Stadium (2) Buster Posey (3) Camden Yards (2) Caribbean Series (2) Carlos Correa (7) Carlos Rodón (5) Charles B. Johnson (2) Charlie Sheen (1) Chase Field (3) Chicago Cubs (6) Chicago White Sox (11) Christian Yelich (1) Cincinnati Reds (9) Citizens Bank Park (2) Citi Field (2) Cleveland Guardians (6) Cleveland Indians (7) Colorado Rockies (8) Comerica Park (2) contact (1) Coors Field (2) Corbin Burnes (3) Corey Kluber (2) Corey Seager (2) Craig Counsell (1) Curt Schilling (1) Cy Young (1) Dave Roberts (1) David Ortiz (3) Derek Jeter (1) Detroit Tigers (13) Dick Monfort (2) DJ LeMahieu (3) Dodger Stadium (4) Domingo Germán (1) Don Mattingly (1) Draft (1) Eddie Rosario (1) Eduardo Rodriguez (1) Eloy Jiménez (2) Fenway Park (6) Fernando Tatis (4) Francisco Lindor (4) Freddie Freeman (1) George Steinbrenner (3) Globe Life Field (4) Gold Glove (1) Great American Ball Park (2) Guaranteed Rate Field (2) Guggenheim (2) Hall of Fame (1) Henry Davis (1) Home Run Derby (1) Houston Astros (22) intro (1) Jack Leiter (1) Jameson Taillon (2) Jarred Kelenic (1) Jenkik Háza (112) Jim Crane (2) Joey Votto (1) Joe DiMaggio (4) Joe Musgrove (2) Joe Pepitone (2) Johnny Damon (1) John Fisher (2) John Means (1) John Stanton (2) Jonathan India (1) Jordan Lawlar (1) Jorge Soler (2) Juan Soto (4) Justin Turner (3) Kansas City Royals (8) Kauffman Stadium (2) KeBryan Hayes (2) Ken Griffey Jr. (1) Ken Kendrick (2) Kiké Hernández (1) Kim Ng (2) Kollektív Szerződés (1) Kris Bryant (1) Kumar Rocker (1) LoanDepot Park (1) Lockout (8) Logan Webb (1) Los Angeles Angels (15) Los Angeles Dodgers (20) Lou Brock (2) Lou Gehrig (6) Marcelo Mayer (1) Mario Mendoza (1) Marlins Park (2) Max Fried (1) Max Scherzer (1) MCA (1) Mendoza Line (1) Miami Marlins (6) Mickey Mantle (6) Miguel Cabrera (1) Mike Trout (1) MiLB (2) Milwaukee Brewers (10) Minnesota Twins (5) Minor League (5) Minute Maid Park (2) MLB (70) MLBPA (5) MLB Hot Stove (1) MLB Hot Stove 2021 (7) MLB Trade Deadline (6) Mookie Betts (3) MVP (2) Nationals Park (2) National League (4) New York Giants (2) New York Islanders (1) New York Jets (1) New York Knicks (1) New York Mets (16) New York Rangers (1) New York Yankees (131) New York Yankees Hungary (110) Nick Castellanos (2) NLCS (2) NLDS (3) No-hitter (14) Noah Syndergaard (1) Nolan Arenado (1) Oakland Athletics (13) Opening Day (3) Oracle Park (2) Ozzie Albies (1) Patrick Corbin (1) Pedro Martinez (1) Perfect Game (1) PETCO Park (2) Peter Seidler (3) Philadelphia Phillies (16) Phil Niekro (1) Pittsburgh Pirates (8) Playoff 2021 (18) Playoff 2022 (3) Playoff 2023 (1) PNC Park (2) Podcast (114) Polo Grounds (1) Popkultúra (5) Progressive Field (2) Qualifying offer (2) Randy Arozarena (1) Ray C. Davis (2) Reggie Jackson (2) Reid Detmers (1) RingCentral Coliseum (2) Robbie Ray (1) Roberto Clemente (2) Rob Manfred (3) Rogers Centre (2) Roger Clemens (2) Roger Maris (1) Rookie of the Year (1) San Diego Padres (18) San Francisco Giants (12) Scott Boras (1) Seattle Mariners (15) Shohei Ohtani (6) Silver Slugger (1) Snapback (8) Spencer Turnbull (1) Spring Training 2022 (1) St. Louis Cardinals (13) Stadionok (6) Statisztika (6) T-Mobile Park (2) Tampa Bay Rays (19) Target Field (2) Ted Williams (2) Téli ligák (9) Texas Rangers (13) Toronto Blue Jays (13) Toros del Este (7) Trevor Bauer (1) Trevor Story (1) Triple Crown (1) Tropicana Field (2) Truist Park (2) Tyler Gilbert (1) Tyler Matzek (1) Tyler ONeill (1) Tylor Megill (1) Vlad Guerrero Jr. (1) Wade Boggs (1) Wade Miley (1) Wander Franco (4) Washington Nationals (6) Whitey Ford (5) Who is on first (1) Wild Card (2) Winter Meetings (1) World Baseball Classic (2) World Series (18) Wrigley Field (2) Yankee Stadium (6) Yogi Berra (4) Yu Darvish (3) Zac Gallen (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása