Stadionok VI. - NL East

A sorozat hatodik részében a National League East csapatainak stadionjaival folytatjuk utunkat.

Kezdésként rögtön egy ékszerdobozzal, a chicagói Wrigley Field-del indítottunk, amely önmagában is megért egy külön bejegyzést, majd az NL West öt csapatának létesítményeiről szólt a sorozat második része. Ezt követően maradtunk nyugaton és megnéztük az American League West öt csapatának stadionját, majd az országban beljebb utazva az NL Central csapatainak hazai pályái következtek. 

Kis kihagyás után az American League Central öt stadionjával folytattuk utazásunkat, hogy most elérkezzünk az utolsó előtti megállóhoz, a National League keleti parti gárdáinak igen fiatal létesítményeihez.

Amennyiben valaki olvasás helyett inkább hallgatná a dolgokat, annak ajánlom a podcast 23. részét, melyben ezekről a pályákról volt szó. Továbbá aki utazásunkba csak most kapcsolódik be, annak érdemes visszaugrania a legelső részhez, melynek bevezetőjében talál némi leírást az MLB csapatok stadionjainak kategóriáiról is.

atlanta_truist_park.jpg

 

Truist Park

Az ismertebb nevén SunTrust Park, a címvédő Atlanta Braves otthona a második legfiatalabb pálya a ligában; 2017-ben nyitotta meg kapuit a nagyérdemű előtt, és Cobb megyében, Atlanta belvárosától kb. 16 km-re található. A Turner Field-et hagyták el az új pálya kedvéért, azt a Turner Field-et, amelyet még az 1996-os olimpiára húztak fel, Centennial Olympic Stadium néven. A stadiont az olimpia után átalakították, hogy megfeleljen a baseball kívánalmainak.

A 20 éves bérleti szerződés azonban lejárt, a Braves pedig új otthonba költözött, amely 2020-ban vette fel a Truist Park nevet, a szponzor Truist Financial Corporation-nel kötött szerződés értelmében. Érdekesség, hogy a Truist Financial is egy igen fiatal név, mintegy 149 év után váltott az eredetileg BB&T Corporation a Truist névre 2019-ben, amikor összeolvadt a SunTrust Bankkal.

Bár a pálya messze esik Atlanta belvárosától - miközben a Turner Field mintegy 20 percre volt a központtól, nem véletlenül tervezték a mostani helyére. A felmérések szerint ez a helyszín inkább közelebb esik a Braves szurkolók „epicentrumához”. A korábbi stadionnal az is probléma volt, hogy kevés parkolóhelyet lehetett találni a környékén, valamint, hogy óriási dugók alakultak ki Atlanta belvárosában a meccsre igyekvők miatt (is), de a vezetőség erre is gondolt. Eleve több parkolót építtettek, a csapat buszjáratokat üzemeltet a távolabbi parkolóházakhoz, metró/vasútállomásokhoz, együttműködnek a Waze applikáció üzemeltetőjével, hogy valós idejű adatokkal segítség az odajutást, valamint a hétközi esti meccsek 19 óra helyett 19:30-kor kezdődnek, hogy a csúcsforgalmat minél jobban kerüljék.

Fun fact: A pálya építésekor 14 millió dollárt költöttek arra, hogy a terület alatt futó 3 gázvezetéket átvigyék a földrészlet szélére.

battery_atlanta.jpg

A stadion mellett egy hatalmas szórakoztató/élményközpontot, a Battery Atlantát is felépítették, amely irodákat, szórakoztató egységeket, éttermeket, bárokat és egy luxushotelt is magában foglal. A hotel tetőteraszáról be lehet látni a pályára.

A pálya legérdekesebb része egyébként a batter’s eye, azaz a center field kerítés mögötti rész, ahol örökzöldeket (egészen pontosan Óriás tujákat – Thuja plicata -, vagy más néven Vörös cédrusokat), egy kis tavat és egy szökőkutat láthatnak a kilátogatók. Hazai hazafutás esetén a szökőkút 15 méter magasra lövi fel a vízsugarat. De természetesen megtekinthetjük Hank Aaron szobrát is, amely azt a pillanatot örökíti meg, amikor Aaron megelőzte Babe Ruth-ot a home run örökranglistán.

Fun fact 2: Az új stadionnal új, játékrészek közötti esemény is született: a 'Beat the Freeze' verseny keretében egy "jövőruhába" öltözött sprinter és egy 60 méter előnyből induló mezei szurkoló méri össze gyorsaságát az outfield salakos részén. A sprintert egyébként Nigel Talton-nak hívják és egyetemi tanulmányai alatt atletizált - 100 méteres síkfutásban 10.47 volt az egyéni csúcsa, míg 200 méteren 21.66-ot tudott. A rajtnál meglévő masszív hátrány viszont nem akadály, a szurkolók csak elvétve tudják megverni, ám volt már rá példa, hogy Talton nem tudta utolérni a nézőtérről beugró ellenfelét.

A Stadium Talk által ajánlott étel: Blooper Burger (marhahús, sajt, hot dog virsli, csirkecsíkok, jalapeno, sajtszósz, toast kenyérben).

A thrillist.com a jobbak között tartja nyilván a stadiont, a 10. helyre tették a kínálatot. Ők a Waffle House nevű gyorséttermet ajánlják, ahol nem tudunk mellényúlni. A Waffle House-ban egyébként nem csak gofrit vásárolhatunk, mindenféle reggeli kapható (tojásos ételek, szendvicsek, édes sütemények, stb.), a burgerektől kezdve, a texmexen át, a steakekig minden megtalálható a menün.

 

LoanDepot Park

A nem is olyan rég még Marlins Park-ként ismert pálya szintén fiatal létesítmény, hiszen 2012 óta otthona az egyébként 1993-ban alapított Miami Marlins-nak. A pálya neomodern/kortárs stílusban épült és behúzható tetővel rendelkezik.

Tervezése, építése közben minden rendben ment: hosszú pereskedés, pár leváltott politikus és az USA Értékpapír és Tőzsdei Felügyeletének (SEC) vizsgálódása tarkította a folyamatot. Az akkori tulaj, Jeffrey Loria ugyanis meggyőzte Miami-Dade megye és Miami város vezetőit, hogy szálljanak be egy kis közpénzzel az építkezésbe, ami teljesen megszokott dolog egyébként. Ám a vezetők eleinte vonakodtak közpénz jellegű közpénzt a stadionba tolni, ám végül a városatyák vonakodását (leginkább) a csapat elköltöztetésének belengetésével sikerült feloldani. De így is sokan ellenezték a közpénz folyósítását, lévén a Marlins messze a legkevesebb nézőt vonzó csapat volt a ligában, ezért az ellentábor úgy látta, hogy egy feneketlen kútba öntik az adófizetők pénzét.

miami_marlins_park.jpg

A költségek egy részét kötvények kibocsátásával kívánták összekaparni, de 2009-ben a kibocsátás kudarcot vallott a Wall Street-en, ám gyorsan sikerült befektetőket bevonzani a kamatok megemelésével. Végül a 634 millió dollár összköltség kb. 80 %-át közpénzből fedezték, valamint kiszámolták azt is, hogy a megemelt kamatokkal, 40 év alatt kb. 2 milliárd dollárt kell majd visszafizetnie az állami szerveknek (megye és város). Micsoda üzlet….A törlesztés 2026-ban indul majd el.

2009-ben polgármester választás is volt Miamiban, ahol az építkezést pártoló Joe Sanchez kikapott a stadiont hevesen ellenző Tomás Regalado-tól, majd az is kiderült, hogy a masszív veszteségekről beszélő, a közös bevételekből jócskán részesülő, a játékoskeretet szinte minden évben kiárusító Loria egyébként komoly profittal működteti a csapatot. Az adófizetők ezt úgy értékelték, hogy az ő pénzüket tömködték a politikusok egy olyan tulajdonos zsebébe, aki sokkal többel is beszállhatott volna a buliba, a saját vagyonából. 2011-ben a megye első emberét el is távolították a székéből. Nem sokkal később az új polgármester, Tomás Regalado nyilvánosságra hozott egy szerződésrészletet is, mely szerint Miami város évi 250,000 dollárt kell költsön állagmegóvásra; egy olyan stadion állagmegóvására, amely nincs is a tulajdonában, nem üzemelteti, és nem is vagyonkezelője (a pálya tulajdonosa Miami-Dade megye). Jeffrey Loria természetesen megvédte a dolgokat: „azt nem értik meg a hangoskodók, hogy senki zsebéből nem vettünk ki semmit, olyan pénzt használtunk fel, amelyet a megye/város a turizmusból szed be, a turistáktól és nem a helyiektől”. Magyarán olyan közpénzt, amely a turisták zsebéből csorog a szervekhez, de hát ez részletkérdés.

Végül a szövetségi felügyelet nem szabott ki büntetést senkire....

Mindenesetre 2012-ben megnyitott a stadion, az újrabrandingelt, Florida helyett Miami Marlins otthona. Loria elképzelései (modern, semmiféleképp sem a 20 éve tomboló retro vonulat) és a tervező Popolous cég reményei (új dizájn megvalósítása a baseballban) találkoztak, és megszületett egy olyan stadion, amely saját elmondásuk szerint máshol nem működne, de Miamiba tökéletes. A stadion reflektál a városra: a tengerre/óceánra, a tengerpartra, a latinó kultúrára, Kubára, a napsütésre, valamint a modern művészetekre.

A stadionban night klub működik, de pl. a home plate mögött egy-egy akvárium is látható, élő halakkal. Az egyik akváriumot 2017-ben JT Realmuto egy foul ball-lal megrepesztette, hiába törésbiztos üveggel van bevonva.

marlins-home_run_sculpture.jpgA stadion legismertebb pontja mégis talán a Hazafutás Szobor, a left field kerítés mögötti installáció, amely egy eklektikus életkép felhőkkel, flamingókkal, halakkal, sirályokkal és pálmafákkal. Hazai hazafutás esetén kigyúlnak a fények, az állatok mozogni kezdenek, alulról pedig vízsugár lő fel. Legalábbis egy ideig ez így volt, de a helyiek annyira nem kedvelték az installációt, hogy 2018-ban inkább kirakták a stadion elé.

Fun fact: az első alapszakasz meccsen, 2012-ben, a kezdődobást Muhammad Ali „végezte el” (Ali már nem volt olyan állapotban, hogy dobni tudjon, igazából "csak" bevitték a dobódombhoz autóval, a játékosok köré gyűltek, majd átadták neki a labdát, fotózkodtak, majd elvették a labdát tőle és indulhatott a meccs).

Fun fact 2: itt nyerte meg a 2017-es Home Run Derby-t Aaron Judge, amely során egyszer a tetőszerkezetet is eltalálta egy labdával, valamint bal oldalt a lelátók mögötti üvegfalat is megbombázta. Utóbbit Giancarlo Stanton is megtette, még Marlins játékosként.

A Stadium Talk által ajánlott étel: sushi (garnéla, krémsajt, avokádó, csípős majonéz, angolna szósszal nyakon öntve).

A thrillist.com rögtön a Braves után, a 11. helyre teszi a felhozatalt és ők a Taco Dog-ot ajánlják, ami gyakorlatilag (mint a neve is mutatja), a hot dog és a taco házasítása. Az édesszájúak is megtalálják a nekik valót a Fluffernutter fantázianevű grillezett pillecukorral, de nem hangzik rosszul a marhaszegyes mac & cheese sem.

 

Citi Field

A retro láz egyik utolsó fecskéje a 2009-ben megnyitott Citi Field, amely a Shea Stadium-ot váltotta le és a New York Mets otthonaként szolgál. A pálya első körben igencsak dobóbarátra sikerült, a legkevesebb hazafutást engedő stadionok listáján előkelő helyet foglalt el (David Wright pl. mindössze 10 hazafutást tudott csak ütni 2009-ben, míg a Shea-ben, a megelőző két szezonban egyaránt 30-30-at), ám 2012-ben némileg átépítették, hogy jobban kedvezzenek az ütőknek.

citi_field.jpg

A stadion homlokzata az Ebbets Field (a Brooklyn Dodgers egykori pályája) előtt tiszteleg a vonalaival, a nagy ablakokkal és boltívekkel, ráadásul a főbejáraton a Jackie Robinson körcsarnokba léphet be a látogató, míg bent a székek zöld színűek, amely egy másik legendás New York-i stadion, a Polo Grounds emlékét hivatott felidézni. A körcsarnokban egyébként Jackie Robinson szobrot, vagyis pontosabban egy 2,5 méteres 42-es számot láthatunk, továbbá híres mondását is olvashatjuk: „Egy ember élete abból az aspektusból fontos, hogy milyen hatással van mások életére”.

Az Ebbets Field-re hajazó homlokzat egyébként onnan jött, hogy az akkori tulaj, Fred Wilpon brooklyn-i születésű és Brooklyn Dodgers szurkoló volt. A szurkolók fel is hánytorgatták, hogy a stadion mintha inkább a Dodgers-nek állítana emléket, válaszul legendás Mets játékosok arcképeivel díszítették fel a homlokzatot, valamint létrehozták a Mets Hall of Fame Múzeumot is.

Jobb később, mint soha.

A stadion legismertebb pontja talán a center field kerítés mögött található Home Run Alma (New York City egyik beceneve a Nagy Alma), mely minden Mets hazafutás esetén előbukkan. Az eredetit 1980-ban helyezték üzembe a Shea Stadium-ban, a költözéskor pedig vissza akarták vonultatni, de a népharag megmentette. A Citi Field-en található Alma egyébként már a második verzió, az eredetit a stadion előtt kiállítva vehetjük szemügyre. Ám hiába a modern technika, az Alma néha megtréfálja a kezelőit, pl. 2009-ben Fernando Tatís (a Padres shortstop Tatís Jr. édesapja) hazafutásakor a gyümölcs felbukkanására 2 és fél percet kellett várni. 2017-ben pedig Travis d’Arnaud homérja után két ütőjátékossal később jelent csak meg (d’Arnaud 2015-ben egyszer eltalálta labdával az almát, lehet, hogy ezt bosszulta meg a szerkezet?).

Fun fact: csak Mets hazafutásokkor emelkedik az Alma, ám 1998-ban a New York Yankees kénytelen volt egy hazai meccsét a Shea-ben lejátszani. Ezen az összecsapáson Darryl Strawberry hazafutásakor félig felengedték az Almát, ezzel tisztelegve az egykori Mets legenda előtt.

Fun fact 2: az érvényes/érvénytelen területet jelző póznák itt narancssárgák (utalva a Mets csapatszínére), míg minden más stadionban citromsárgák.

A Stadium Talk által ajánlott étel: Wowfulls (gofri tésztába tekert fagylalt bármilyen feltéttel – tejszínhab, karamell, pillecukor, gabonapehely, stb.).

A thrillist.com a dobogó alsó fokára, a 3. helyre rakta a kínálatot, a Fuku csípős csirkés szendvicsét kiemelve. De a stadion bővelkedik a megkóstolnivalókban, nagyon jól hozza a város által kínált ételsokszínűséget és minőséget.

 

Citizens Bank Park

Szintén fiatal pályáról beszélünk, hiszen a Philadelphia Phillies 2004-ben költözött át ide a Veterans Stadium-ból. A történet ismerős lehet a korábbi részekből: a Philadelphia Eagles amerikai futballcsapattal közös multifunkciós stadiont felváltotta a csak baseball számára felhúzott új létesítmény. Egyébként, ahogy az az ekkoriban épült stadionok esetében megszokott volt, a Citizens Bank Park-tól csak egy ugrásra van a Lincoln Financial Field (NFL, Eagles) és a Wells Fargo Center (NBA, 76ers/NHL, Flyers). A retro-lázban felhúzott baseball stadionoktól viszont az mégis megkülönbözteti, hogy nem a belvárosban építették fel.

philadelphia_citizens_bank_park.jpg

A stadion legfontosabb pontja a Hall of Fame tag középkülsős Richie Ashburn-ről elnevezett Ashburn Alley. Ez egy, a center field kerítés mögött húzódó sétány, amely gyakorlatilag végigvezet a csapat történelmén, miközben olyan hangulata van, mintha egy utcai vásáron sétálgatna az ember. Minden egyes Phillies All-Star játékosnak van itt egy emlékplakettje, továbbá szobrokban és egyéb emléktárgyakban gyönyörködhetünk, melyek a Phillies, a Philadelphia Athletics, valamint a város Negro Leagues csapatainak állítanak emléket. Ha esetleg megéheznénk a nézelődésben, felkereshetjük a sétány végén található, az egykori játékos Greg Luzinski által üzemeltetett bbq helyet is.

Az Ashburn Alley név egyébként onnan származik, hogy Richie Ashburn előszeretettel tett le bunt-okat a régi stadion, a Shibe Park hármas bázisa felé, mert a hármas bázis környékén hosszabbra hagyták a füvet, így az érvényes területen tartotta a labdát. Ez volt az Ashburn Alley.

Egy másik fontos pontja a pályának a Liberty Bell (másolata), amely megszólal és fényárban úszik minden hazai hazafutás esetén.

Fun fact: a stadionban a bullpen-ek emeletesek, a hazai csapat bullpen-je van a földszinten, a vendégeké fölötte, az emeleten. Utóbbinál a játékosok igen közel melegítenek a szurkolókhoz, a zrikálás pedig megengedett a nézők számára, de csak tisztes kereteken belül - Philadelphiát ismerve el tudjuk képzelni, mennyire fogják vissza magukat a hazai fanatikusok.

phillie-phanatic.jpg

Fun fact 2: a stadionban találkozhatunk a csapat világszerte híres kabalájával, Phillie Phanatic-kal, a két lábon járó, szárny nélküli zöld madárral. A kabala egész mérkőzés alatt a lelátót járja, haverkodik a hazai szurkolókkal, viszont beszólogat a vendégek szimpatizánsainak, valamint több rutint is bemutat az összecsapások alatt:

  • a vendégcsapat kispadja előtt táncol, mutogat a játékosoknak, kifigurázza azok mozdulatait, valamint a vendégek logójával ellátott tárgyakat tesz tönkre;
  • hot dogokat lő a lelátóra egy puskával;
  • a 7. inning szünetében a hazai dugout tetején állva vezényli a 'Phanatic Dance' elnevezésű táncot, majd ott is marad, amíg a hazai csapat támad, hogy zavarja az ellenfél dobójátékosát;
  • néha a közvetítőállásokhoz is felmegy és zavarja a kommentátorok munkáját.

Hogy valamit nagyon jól csinál, azt az alábbi videó teljes mértékben alátámasztja, bár Tommy Lasorda azért könnyű prédának számított ebben a tekintetben.

A Stadium Talk által ajánlott étel: Donut Burger (ahogy a neve is mutatja, hamburger töltelékek fánktésztában tálalva).

A thrillist.com a 14. helyre helyezte a kínálatot és természetesen a Cheesesteak-et ajánlja elfogyasztásra. Nem kell ehhez többet hozzáfűzni.

 

Nationals Park

A fővárosi Washington Nationals pályája 2008-ban nyitott meg, bár a csapat már 2005-ben átköltözött Montrealból, ám első éveikben az NFL-es Commanders-szel (lánykori nevükön Redskins-szel) osztoztak a Robert F. Kennedy Memorial stadionon.

A nyitómeccsen, 2008. március 30-án George W. Bush végezte el a kezdődobást, a Nationals pedig Ryan Zimmerman walk-off hazafutásával 3-2-re verte az Atlanta Braves-t (Zimmerman a 2021-es idény után visszavonult, de egyébként a kezdetek óta volt a Nationals játékosa, innen eredt beceneve, Mr. National). Mióta a fővárosba költözött a csapat, ez volt az első Opening Day győzelmük, de ez is csak 59-102-es győzelem-vereség mutatóig repítette a csapatot az új otthonban töltött első szezonjukban.

A csapat egyébként eleinte nem nagyon kényeztette el szimpatizánsait, hiszen első pozitív mérlegű idényükre egészen 2012-ig kellett várni, ám a pályára kilátogatók valószínűleg így sem unatkoztak, hiszen a Nationals stadionjában rendezik meg a (szerintem) egyik legviccesebb szünetben megtartott eseményt.

presidents.jpg

Minden meccs 4. játékrészében láthatjuk az Elnöki Futóversenyt, amelyen George Washington, Abraham Lincoln, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt, William Howard Taft (2013-2016 között), Calvin Coolidge (csak a 2015-ös szezonban) és Herbert Hoover (csak a 2016-os szezonban) küzdenek meg egymással.

A 2020-as tabella szerint (frissebbet sajnos nem találtam) Abraham Lincoln vezet 371 győzelemmel, őt George Washington követi 314-gyel, míg a harmadik helyen Jefferson áll 287-tel. Teddy Roosevelt 2006-tól kezdve hat szezonon keresztül nyeretlen maradt, így a nézők teljes sokkban figyelték 2012-es győzelmét, mely egy teljesen lehetetlen szerdai délutánon esett meg.

Sikertelenségének (0-525 volt a mutatója, mire behúzta első sikerét) egyébként nagyon sok oka volt: elesett, összezavarodott merre is kellene futni, leállt beszélgetni a szurkolókkal, elkezdett tweetelni és megállt, megtámadta egy cápának öltözött ember, csalás miatt kizárták, és sok egyéb előre nem látható körülmény. 2007 utolsó játéknapján pl. ő az építés alatt álló Nationals Park-nál várta a rajtot, miközben mindenki az RFK Stadium-ban tartotta vissza a lélegzetét, hátha Teddy-nek sikerül nyernie.

Ám a sikerek azóta sem hullanak könnyen az ölébe, eddig mindössze 138-szor tudott elsőként célba érni, de a koronavírus miatti 2020-as csonkaszezonban azért megrázta magát: 8 győzelemmel holtversenyben övé lett a legtöbb elsőség abban az idényben.

Fun fact: a lelátó felső karéjáról ellátni a Washington emlékműig és a Capitolium épületéig.

Fun fact 2: minden hazai hazafutásnál felhangzik egy tengerész kürtszó - a stadion Washington Navy Yard városrészében található.

A Stadium Talk által ajánlott étel: füstölt oldalas.

A thrillist.com a 15. helyre rangsorolta a pályát és a chilli hot dogot ajánlotta figyelmünkbe. A város saját fejlesztésű hot-dog virslije saját chilliszószba forgatva…ez csakis jó lehet.

 

Megjegyzés: a stadionokról készült ismertetők megírása óta a thrillist.com frissítette rangsorát, valamint egyes pályák esetében az ajánlott ételt is megváltoztatta. Annak érdekében, hogy az írások megegyezzenek a podcast-ban elmondottakkal, a bejegyzések során még a régi rangsor szerinti információkat közlöm. 

(A képek forrása: ballparkdigest.com, prnewswire.com, sportbusinessjournal.com, besthqwallpapers.com, nbcsports.com, flickr.com)

Strikeout

MLB hírek, érdekességek. Baseball történelem. Popkultúra és baseball. Statisztikák. Jenkik Háza x New York Yankees Hungary Podcast.

Friss topikok

Címkék

Aaron Boone (2) Aaron Judge (6) Abbott és Costello (1) Adam Yauch (1) Adley Rutschman (1) Albert Pujols (3) ALCS (6) ALDS (5) Alex Rodriguez (2) All-Star Game (1) American Family Field (2) American League (2) Angel Stadium (3) Arizona Diamondbacks (12) Arte Moreno (2) Atlanta Braves (14) At Bat (4) Austin Riley (1) Babe Ruth (14) Baltimore Orioles (11) Barry Bonds (2) Beastie Boys (1) bemutatkozás (1) Bill Buckner (1) Blake Snell (2) Boston Red Sox (33) Bronx is burning (2) Brooklyn Dodgers (2) Brooklyn Nets (1) Bryce Harper (2) bunteto.com (1) Busch Stadium (2) Buster Posey (3) Camden Yards (2) Caribbean Series (2) Carlos Correa (7) Carlos Rodón (5) Charles B. Johnson (2) Charlie Sheen (1) Chase Field (3) Chicago Cubs (6) Chicago White Sox (11) Christian Yelich (1) Cincinnati Reds (9) Citizens Bank Park (2) Citi Field (2) Cleveland Guardians (6) Cleveland Indians (7) Colorado Rockies (8) Comerica Park (2) contact (1) Coors Field (2) Corbin Burnes (3) Corey Kluber (2) Corey Seager (2) Craig Counsell (1) Curt Schilling (1) Cy Young (1) Dave Roberts (1) David Ortiz (3) Derek Jeter (1) Detroit Tigers (13) Dick Monfort (2) DJ LeMahieu (3) Dodger Stadium (4) Domingo Germán (1) Don Mattingly (1) Draft (1) Eddie Rosario (1) Eduardo Rodriguez (1) Eloy Jiménez (2) Fenway Park (6) Fernando Tatis (4) Francisco Lindor (4) Freddie Freeman (1) George Steinbrenner (3) Globe Life Field (4) Gold Glove (1) Great American Ball Park (2) Guaranteed Rate Field (2) Guggenheim (2) Hall of Fame (1) Henry Davis (1) Home Run Derby (1) Houston Astros (22) intro (1) Jack Leiter (1) Jameson Taillon (2) Jarred Kelenic (1) Jenkik Háza (112) Jim Crane (2) Joey Votto (1) Joe DiMaggio (4) Joe Musgrove (2) Joe Pepitone (2) Johnny Damon (1) John Fisher (2) John Means (1) John Stanton (2) Jonathan India (1) Jordan Lawlar (1) Jorge Soler (2) Juan Soto (4) Justin Turner (3) Kansas City Royals (8) Kauffman Stadium (2) KeBryan Hayes (2) Ken Griffey Jr. (1) Ken Kendrick (2) Kiké Hernández (1) Kim Ng (2) Kollektív Szerződés (1) Kris Bryant (1) Kumar Rocker (1) LoanDepot Park (1) Lockout (8) Logan Webb (1) Los Angeles Angels (15) Los Angeles Dodgers (20) Lou Brock (2) Lou Gehrig (6) Marcelo Mayer (1) Mario Mendoza (1) Marlins Park (2) Max Fried (1) Max Scherzer (1) MCA (1) Mendoza Line (1) Miami Marlins (6) Mickey Mantle (6) Miguel Cabrera (1) Mike Trout (1) MiLB (2) Milwaukee Brewers (10) Minnesota Twins (5) Minor League (5) Minute Maid Park (2) MLB (70) MLBPA (5) MLB Hot Stove (1) MLB Hot Stove 2021 (7) MLB Trade Deadline (6) Mookie Betts (3) MVP (2) Nationals Park (2) National League (4) New York Giants (2) New York Islanders (1) New York Jets (1) New York Knicks (1) New York Mets (16) New York Rangers (1) New York Yankees (131) New York Yankees Hungary (110) Nick Castellanos (2) NLCS (2) NLDS (3) No-hitter (14) Noah Syndergaard (1) Nolan Arenado (1) Oakland Athletics (13) Opening Day (3) Oracle Park (2) Ozzie Albies (1) Patrick Corbin (1) Pedro Martinez (1) Perfect Game (1) PETCO Park (2) Peter Seidler (3) Philadelphia Phillies (16) Phil Niekro (1) Pittsburgh Pirates (8) Playoff 2021 (18) Playoff 2022 (3) Playoff 2023 (1) PNC Park (2) Podcast (114) Polo Grounds (1) Popkultúra (5) Progressive Field (2) Qualifying offer (2) Randy Arozarena (1) Ray C. Davis (2) Reggie Jackson (2) Reid Detmers (1) RingCentral Coliseum (2) Robbie Ray (1) Roberto Clemente (2) Rob Manfred (3) Rogers Centre (2) Roger Clemens (2) Roger Maris (1) Rookie of the Year (1) San Diego Padres (18) San Francisco Giants (12) Scott Boras (1) Seattle Mariners (15) Shohei Ohtani (6) Silver Slugger (1) Snapback (8) Spencer Turnbull (1) Spring Training 2022 (1) St. Louis Cardinals (13) Stadionok (6) Statisztika (6) T-Mobile Park (2) Tampa Bay Rays (19) Target Field (2) Ted Williams (2) Téli ligák (9) Texas Rangers (13) Toronto Blue Jays (13) Toros del Este (7) Trevor Bauer (1) Trevor Story (1) Triple Crown (1) Tropicana Field (2) Truist Park (2) Tyler Gilbert (1) Tyler Matzek (1) Tyler ONeill (1) Tylor Megill (1) Vlad Guerrero Jr. (1) Wade Boggs (1) Wade Miley (1) Wander Franco (4) Washington Nationals (6) Whitey Ford (5) Who is on first (1) Wild Card (2) Winter Meetings (1) World Baseball Classic (2) World Series (18) Wrigley Field (2) Yankee Stadium (6) Yogi Berra (4) Yu Darvish (3) Zac Gallen (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása